Facebook

De stad Emmen

De stad Emmen die zich op fietsafstand van ongeveer 7 km van Bed en Breakfast De LindenStee bevindt, is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Met de vele omringende wijken, die soms bijna dorpen op zich zijn, behoort Emmen tot 1 van de grootste steden van Nederland.

Naast een groot winkelcentrum, waarbij duidelijk het oude en nieuwe Emmen is te onderscheiden, is Emmen het hart van een bruisende stad waar het hele jaar door veel wordt georganiseerd. Hierbij moet u denken aan een grote (rommel)markt en braderie door het gehele centrum van Emmen in de zomermaanden juli en augustus. (Vlindermarkt; iedere dinsdag).  Daarnaast worden er ook regelmatig kleine en grote muzikale en culturele activiteiten georganiseerd als "C'est la Vie". De vele terrassen en eetgelegeheden, maar ook het stadsplein en theather, maken Emmen tot een bruisende en gezellige stad.

Ook op de fiets is Emmen de moeite waard om te bekijken. Vooral de wijken Westenesch en Noord-Barge met bosrijke delen en mooie Saksische boerderijen zijn zeer de moeite waard.  Dat Emmen ook een fietsstad is, bewijst wielerronde `De GoudenPijl` die in augustus langs het centrum gaat en veel gezelligheid met zich meebrengt.

Kom Emmen ervaren vanuit Bed en Breakfast De LindenStee.