De stad Emmen

De stad Emmen die zich op fietsafstand van ongeveer 7 km van Bed en Breakfast De LindenStee bevindt, is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Met de vele omringende wijken, die soms bijna dorpen op zich zijn, behoort Emmen tot 1 van de grootste steden van Nederland.

Naast een groot winkelcentrum, waarbij duidelijk het oude en nieuwe Emmen is te onderscheiden, is het centrum het hart van een bruisende stad waar het hele jaar door veel wordt georganiseerd. Hierbij moet u denken aan een grote (rommel)markt en braderie door het gehele centrum van Emmen in de zomermaanden juli en augustus. (Vlindermarkt; iedere dinsdag).  Daarnaast worden er ook regelmatig kleine en grote muzikale en culturele activiteiten georganiseerd als “C’est la Vie”. De vele terrassen en eetgelegeheden, maar ook bioscoop en theather, maken Emmen tot een bruisende en gezellige stad.

Ook op de fiets is Emmen de moeite waard om te bekijken. Vooral de wijken Westenesch en Noord-Barge met bosrijke delen en mooie Saksische boerderijen zijn zeer de moeite waard.  Dat Emmen ook een fietsstad is, bewijst wielerronde `De GoudenPijl` die in augustus langs het centrum gaat en veel gezelligheid met zich meebrengt.

Emmen is al een mooie en zeer gevarieerde stad en bouwt op dit moment aan haar toekomst. Inmiddels zijn er al verschillende fasen afgerond waarbij het winkelgedeelte via een mooi stadsplein met gezellige terrassen, waterpartijen en groenstroken overgaat naar de ingangen van het mooie avonturen park Wildlands en het Atlas theater, waardoor Emmen zeker een bezoekje waard is.

Kom Emmen ervaren vanuit Bed en Breakfast De LindenStee.